Google Ads – Display – Videomainostyypit

Julkaistu

Googlen videomainokset ovat varmasti kaikille tuttuja: ne ovat mainosvideoita, jotka löytyvät sieltä missä sinä vietät netissä aikaasi. Google Ads Display -videomainokset pyörivät YouTube-videoiden aikana ja videohakutuloksissa sekä muualla Googlen yhteistyökumppaneiden sivustoilla.

On selvää, että videomainokset herättävät ihmisten huomion ja kiinnostuksen liikkuvalla kuvalla paremmin kuin tavallinen tekstimainos. Videolla saadaan lyhyessäkin ajassa kerrottua kokonainen tarina, välitettyä kokonainen kirjo tietoa, tunteita sekä ajatuksia. Videomainoksilla onkin hyvin mahdollista lisätä kuluttajan mielenkiintoa omiin palveluihin, joka voi johtaa myös eri tavoitteiden, kuten myynnin kasvuun.

Videomainosten luominenkaan ei ole lainkaan niin hankalaa miltä se saattaa tuntua! Google Ads -videomainokseen tarvitset vain Google Ads -tilin, oman YouTube-kanavan, tai käyttöoikeudet yrityksen YouTube-tilille. Viimeisimpänä, ja tärkeimpänä, tarvitset jonkun videon, joka on ladattu YouTubeen. Näytettävän mainosvideon täytyy olla ladattuna YouTubeen, eli sitä ei voi vain ladata tietokoneelta Google Adsiin mainosta varten.

Eiköhän kuitenkin aloiteta videomainostyyppien esittelyllä.

Google Ads Display -videomainostyyppejä on olemassa neljä erilaista, erilaisiin tavoitteisiin ja kohteisiin. Osa mainoksista esiintyy YouTubessa, muissa Google Display -verkoston eri medioissa tai mainokset voivat olla kohdennettuna erityisesti esimerkiksi mobiilikäyttöön. Kampanjoissa tarjolla olevat tavoitteet ja hintatarjousstrategiat voivat vaihdella videomainostyypistä riippuen.

Videomainoksia näytetään vain niille, joille haluat niiden näkyvän ja maksat vain siitä, mitä katsotaan. Et siis tuhlaa rahaa mainostamalla ihmisille, jotka eivät ole kiinnostuneita juuri siitä mitä myyt.

Videomainoksen etuja on kattava mainosten kohdennusmahdollisuus. Videomainonnalla on mahdollista tavoittaa tietynlaisia, asiakaskaskuntaasi vastaavia käyttäjäprofiileja*. Käyttäjäprofiileja rajataan käyttämällä erilaisia demografioita, kuten sukupuolta, ikää, sijaintia ja erilaisia mielenkiinnon kohteita.

*Google kerää käyttäjistään tietoja, kuten esimerkiksi ikä, sijainti ja kiinnostuksen kohteet, joita hyödynnetään muun muassa Googlen Ads -mainonnassa. Datasta on poistettu personoivat piirteet, eikä niistä siis pysty tunnistamaan yksittäistä henkilöä.

Videomarkkinoinnin maksut

Google Ads videomainoksista laskutetaan mainoksen katselukertojen (CPV eli ”cost per view”) tai tiettyjen mainostyyppien kohdalla tuhannen mainoksen näyttökerran mukaan (vCPM eli ”cost per thousand impressions”). Se, milloin mainos määritellään ”katselluksi” ja milloin tästä katselukerrasta tapahtuu maksu, vaihtelee videomainostyypin mukaan. Useimmiten kriteerinä on, kuinka pitkään videota pitää katsoa, jotta se määritellään yhdeksi katsomiskerraksi.

Google Ads Display -videomainostyypit

TrueView-videomainokset: In-Stream ja Video Discovery

1. TrueView In-Stream -mainos

TrueView In-Stream -videomainoksia voidaan näyttää ennen YouTube-videoita, -videon jälkeen tai jopa niiden aikana. Videon katsojan on halutessaan mahdollista ohittaa mainos 5 sekunnin kuluttua mainoksen alkamisesta painamalla ”ohita mainos”-nappulaa.

In-Stream-videomainoksia voidaan näyttää YouTuben videoidenkatselusivulla sekä muissa Display verkoston eri videokumppanisivustoilla ja sovelluksissa. In-Stream-kampanja on hyvä vaihtoehto, jos tavoitteena on lisätä esimerkiksi bränditietoisuutta ja liidejä eli potentiaalisia asiakkaita, jotka eivät vielä ole vielä ostaneet palveluitasi tai tuotteitasi, mutta kuuluvat selvästi asiakasryhmääsi. Tavoitteita voi myös olla liikenteen lisääminen verkkosivustoille tai käyttäjän innostaminen tuotteesi tai palvelusi hankintaan.

VINKKI: Huomaa, että 30-sekunttisissa ja sitä pidemmissä mainoksissa ovat viisi ensimmäistä sekuntia ennen kuin käyttäjä pystyy painamaan ”ohita mainos”-nappia ilmaista mainosaikaa. Tuo aika kannattaa siis käyttää tehokkaasti hyväksi. Olisikin hyvä, jos oman yrityksen, tuotteen tai palvelun nimen tai koko mainoksen sanoman saisi sisällytettyä tuohon viiteen sekuntiin.

TrueView In-Stream -mainoksesta veloitetaan, kun käyttäjä katsoo mainosvideotasi 30 sekunnin ajan, tai koko videon, kun mainos kestää alle 30 sekuntia. Tätä mainosmuotoa kannattaa käyttää, jos sinulta löytyy video, jolla haluat mainostaa YouTubessa ja muualla Display-verkostossa.

2. TrueView Video Discovery -mainos

TrueView Video Discovery -mainokset ovat nimensä mukaisesti tarkoitettu löydettäväksi sieltä, missä sen voisi huomata potentiaalinen asiakas. Discovery Video -mainoksia näkyykin mainoksen aiheeseen liittyvien YouTube-videoiden yhteydessä tai jopa osana hakutuloksia. Nämä mainokset löytyvät yleensä YouTuben tarjoamista videoista ensimmäisenä hakuvaihtoehtona tai videoehdotuksena.

Mainos koostuu videosta otetusta pienestä oletuskuvasta sekä lyhyestä kuvaustekstistä. Mainoksen ulkoasu ja koko voivat vaihdella kulloinkin tarjolla olevan mainospaikan mukaan.

Discovery-videomainoksissa maksat ainoastaan silloin, kun katsoja klikkaa mainostasi katsoakseen sen. Pelkkä mainoksen näkeminen sivun laidassa ei maksa mainostajalle mitään. Hyvällä tekstillä ja oletuskuvalla mainos saattaa siis herättää ilmaiseksi potentiaalisen asiakkaan kiinnostuksen!

Discovery Video -mainosta kannattaa käyttää, kun haluat videomainoksesi esiintyvän siellä missä asiakkaasi netissä liikkuvat: osana YouTuben hakutuloksia, aiheeseen liittyvien YouTube-videoiden ohella sekä YouTuben mobiilisivuston etusivulla. Discovery-videomainos toimii hyvin tilanteessa, jossa asiakas on jo tietoinen yrityksestäsi ja tuotteestasi. Mainonnalla onkin tarkoitus saattaa potentiaalinen asiakas ostoprosessin harkintavaiheesta seuraavalle tasolle, eli ottamaan yhteyttä, ostamaan tuotteesi tai käymään liikkeessäsi.

3. Outstream-mainos

Outstream-mainokset ovat vain puhelimille ja tableteille suunnattuja videomainoksia, joita toistetaan Display-verkoston sivustoilla ja sovelluksissa. Näitä mainoksia ei esitetä YouTubessa.

Outstream-mainoksista veloitetaan tuhannen näyttökerran hintaan (vCPM eli ”Cost per thousand impressions: tässä tapauksessa impressioilla mitataan katselukertoja eli ”views”). Mainoksista veloitetaan siis vain silloin, kun katsoja toistaa mainosvideota vähintään kahden sekunnin ajan.

4. Puskurimainos

Puskurimainos on hyvä valinta, kun haluat jäädä asiakkaan mieleen lyhyellä ja iskevällä videomainoksella. Puskurimainokset kestävät enintään 6 sekuntia eikä katsoja voi ohittaa niitä. Puskurimainoksissa käytetään CPM-hintatarjousstategiaa (”Cost-Per-thousand-impressions”), eli se perustuu impressioihin. Impressio tapahtuu, kun katsoja näkee mainoksen ruudullaan, ja suorittaa toiminnon, eli mainoksen katsomisen. Maksat siis aina silloin, kun mainostasi on näytetty 1 000 kertaa.

Puskurimainosta voidaan esittää YouTube-videoiden yhteydessä, niitä ennen, jälkeen tai niiden aikana sekä muualla Display-verkostossa. Puskurimainokset ovat erityisen tehokkaita mobiililaitteissa!

Valot, kamera, käy!

Itsellesi sopivan videomainostyyppi määrittyy sekä markkinointitavoitteiden ja sopivan mittaisen videon mukaan. Haastavinta videomainosten luomisessa onkin sopivan videon tekeminen tai teettäminen. Jos yritykseltäsi löytyy jo entuudestaan sopiva video, esimerkiksi yritys- tai tuote-esittelyvideo, kannattaa sillä lähteä kokeilemaan Google Ads -videomainontaa!

Mainostoimisto Luman toimitusjohtaja Hannu Rantakallio

Ota yhteyttä

Voimmeko olla avuksi?

Jätä tarjouspyyntö lomakkeen kautta. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä kolmen arkivuorokauden sisällä.

Myynti Tarjouspyyntö WhatsApp