Myynti
Tarjouspyyntö
Sijainti
Kirjoittajan kuva Kirjoittanut: Riku Määttä
Kategoriassa Striimaustuotannot /

Laadukkaat striimaustuotannot tuovat tapahtumat kotiin ja toimistoon

Julkaistu:

Striimaustuotannot ovat nostaneet merkitystään viimeisen parin vuoden aikana, kun työnteko on kokenut suuren murroksen ja työt hoidetaan yhä enenevissä määrin kotoa käsin, etäyhteyksillä. Toimivat tekniset ratkaisut näyttelevät tässä muutoksessa tärkeää roolia. Palaverit onnistuvat Teams-yhteyksien avulla jokaiselta, mutta entäpä isommat tapahtumat, kuten seminaarit ja koulutuspäivät? Ratkaisu tähän on toimivat striimaustuotannot.

Tehokasta osallistumista

Striimaustuotantoja, eli netin kautta välitettävä livelähetyksiä on toki tehty jo aiemminkin ja niiden suosio ja merkitys on ollut kasvussa jo pidemmän aikaa, mutta koronan myötä niiden tarve on korostunut entisestään. Yksi striimituotantojen vahvuuksista on saavutettavuus. Kun lähetystä voi seurata käytännössä missä tahansa (kunhan nettiyhteys löytyy), säästyy sekä katsojilta että järjestäjiltä valtava määrä aikaa ja resursseja. Osallistujien ei tarvitse budjetoida siirtymäaikaa itse tapahtuman ympärille, vaan lähetyksen voi laittaa päälle sillä sekunnilla, kun se alkaa ja sulkea välittömästi sen päätyttyä, jatkaen heti muiden töiden parissa. Järjestäjien puolestaan ei tarvitse varata tapahtumatilaa, johon mahtuu yleisöä vaan lähetyksen voi järjestää kompaktisti pienemmässä studiossa tai tilassa.

Katsojakokemus tärkeässä roolissa

Hyvä ja ajatuksella tehty striimaustuotanto ottaa myös huomioon katsojakokemuksen. Karkeimmillaanhan livelähetykseen ei tarvittaisi kuin webkamera, jonka edessä puhuja istuu, mutta kunnolla toteutettu striimi mahdollistaa vaikuttavamman ja monipuolisemman kuvakerronnan. Puhuvan pään sijaan voidaan tehdä televisiomaista kuvakerrontaa, joka pitää katsojan mielenkiinnon paremmin yllä.

Myös grafiikkaa on mahdollista hyödyntää monipuolisesti kunnollisessa striimaustuotannossa. Powerpoint-kalvosulkeisten ei tarvitse olla puuduttavia, vaan puheenvuoroja tukevat materiaalit voidaan integroida näyttävästi osaksi esitystä. Pieneltä tuntuvat asiat, kuten näytölle ilmestyvät puhujaplanssit tuovat lähetykseen lisäarvoa ja laatua. Samoin videoinsertit ja muut voidaan suunnitella sulavasti osaksi lähetystä.

Pystymme striimaustuotannoissamme myös tuomaan esimerkiksi katsojakyselyitä ja äänestyksiä osaksi lähetystä. Ne ovat erinomainen keino lisätä interaktiivisuutta livestriimiin, ja juuri tässä reaaliaikaisessa kanssakäymisessä piileekin yksi livestriimien vahvuuksista verrattuna esimerkiksi pelkkään videotuotantoon. Kun katsojalla on mahdollisuus vaikuttaa lähetyksen kulkuun tai keskustella muiden katsojien kanssa chatin välityksellä, on lähetystä miellyttävämpää seurata.

Lähetys mistä vain?

Mistä käsin striimilähetyksen voi sitten tehdä? Helppo ja laadukas ratkaisu on esimerkiksi toimistollamme sijaitseva studio, jolloin kalusto ja tekniikka on valmiiksi paikan päällä. Monipuolisilla valaistusmahdollisuuksilla sekä lukuisilla taustavaihtoehdoilla studiomme mukautuu erilaisiin lähetystarpeisiin.

Usein lähetys halutaan kuitenkin toteuttaa toisessa kohteessa, esimerkiksi asiakasyrityksen toimitiloissa tai muussa kokoustilassa. Joskus lähetysympäristöltä taas haetaan tiettyä tunnelmaa, esimerkiksi vanhaa puurakennusta. Pääsääntöisesti voimme toteuttaa striimaustuotannot lähestulkoon mistä tahansa, kunhan paikan päällä on sähköt ja nettiyhteys. Nettiyhteydenkin osalta voidaan sanoa, että ihan minimissään kohteen täytyy olla 4G-verkon kuuluvuusalueella, joskin kiinteä nettiyhteys on aina ehdottomasti parempi ratkaisu.

Lähetysteknisten vaatimusten lisäksi tulee lokaatiota valittaessa ottaa huomioon myös se, että paikan päälle tuodaan huomattava määrä kalustoa. Kameroille ja ääni- sekä ohjauspöydälle tulee olla tarpeeksi tilaa. Tämän vuoksi pyrimme mielellämme käymään tutustumassa striimilokaatioon etukäteen. Mikäli kohteessa ei ole mahdollista tai kannattavaa vierailla esimerkiksi pitkän välimatkan vuoksi, auttavat valokuvat kohteesta suunnittelutyössä.

Livelähetyksen alusta

Kun kamerat ovat paikallaan ja lähetys valmiina alkamaan, tarvitaan vielä alusta, josta lähetys voidaan ajaa ulos. Tähän voi hyödyntää esimerkiksi YouTubea, Facebookia tai vaikkapa Vimeota, mutta tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuutta ajaa lähetys ulos Videopalvelin-striimausalustallamme. Aiemmin listattuihin palveluihin verrattuna Videopalvelimen hyödyt ovat esimerkiksi lähetyssivun totaalisessa kustomoitavuudessa sekä lähetyksen katsomisoikeuden rajoittamisessa. Striimilähetyksen voi siis asettaa näkyväksi vain vaikkapa etukäteen ilmoittautuneille tai pääsylipun ostaneille.

Tarvetta striimaustuotannolle?

Mikäli sinulla on tarvetta striimituotannolle, voit lukea lisää Striimaustuotanto-sivultamme tai jättää tarjouspyynnön!

Uusimmat blogit