Myynti
Tarjouspyyntö
Sijainti
Kirjoittajan kuva Kirjoittanut: Anna-Kaisa Parviainen
Kategoriassa Verkkokauppa / WordPress /

Monipuolinen verkkokauppa WooCommercella

Julkaistu:

WooCommerce on yksi suosituimmista verkkokauppa-alustoista, sillä se on mahdollista asentaa mihin tahansa WordPress-julkaisujärjestelmällä luotuun sivustoon. Peräti 30% kaikista verkkokaupoista on rakennettu WooCommercella! WooCommerce-verkkokauppa on mahdollista räätälöidä sekä ulkoasultaan että ominaisuuksiltaan juuri omiin tarpeisiin sopivaksi alustaan integroitavien lisäosien ansiosta. Verkkokaupan koko ei aseta rajoituksia WooCommercen käytölle, vaan lisäosaa voidaan hyödyntää myös suurten verkkokauppojen ylläpitämiseen.

Tässä blogikirjoituksessa tutustutaan tarkemmin WooCommercen monipuolisiin ominaisuuksiin sekä syihin, miksi kannattaa valita WooCommerce oman verkkokaupan alustaksi!

Verkkokauppa ja nettisivut samassa paketissa

Erilaisten lisäosien ansiosta WordPress-sivustosta voidaan rakentaa monipuolinen sivusto, jossa kotisivut, blogi ja verkkokauppa saadaan yhdistettyä yhdeksi toimivaksi ja helposti hallittavaksi paketiksi. Jo valmis WordPress-sivusto on helppo muuttaa verkkokaupaksi sivustolle asennettavan WooCommerce-lisäosan avulla. Lisäosan avulla sivustolle saa käyttöön kaikki ne ominaisuudet, jotka verkkokaupan pyörittämiseen tarvitaan. Jos yritys ylläpitää verkkokaupan lisäksi blogia, saa blogiartikkelin yhteyteen linkitettyä tuotesuosituksia. Näin asiakas löytää helpommin juuri ne tuotteet, joista hän on kiinnostunut.

WooCommerce-verkkokaupan ulkoasua on mahdollista räätälöidä juuri omaan tyyliin sopivaksi, sillä verkkokaupan ulkoasun räätälöintiä ei ole rajoitettu millään tavalla. Näin verkkokauppa istuu täydellisesti nettisivujen muuhun ilmeeseen, mutta myös erottuu ainutlaatuisella ulkoasullaan kilpailevien verkkokauppojen seasta. Verkkokaupan ulkoasun rajattomat muokkausmahdollisuudet takaavat myös sen, että verkkokaupan käyttökokemus voidaan optimoida niin, että asiakkaalla jää mahdollisimman positiivinen kuva ostokokemuksesta.

WooCommercen ominaisuudet

Verkkokaupan asetukset

Verkkokaupan ylläpitäminen tapahtuu suoraan WordPressistä, mutta tilauksia voi myös hallita WooCommercen mobiilisovelluksen avulla. WooCommerce lisää WordPressin hallintapaneelin valikkoon välilehdet WooCommerce ja Tuotteet. WooCommerce-välilehdellä hallinnoidaan kaupan asetuksia, kuten osoitteita, maksu- ja toimitustapoja, tilauksia ja kuponkeja. Asetuksista on myös mahdollista hallita automaattisia sähköpostiviestejä, joita voidaan asettaa lähteväksi asiakkaalle missä tilauksen vaiheessa tahansa.

WooCommerce tarjoaa oletuksena verkkokaupan maksuvaihtoehdoiksi PayPalin, tilisiirron sekä maksu noudettaessa. Verkkokauppaan saa integroitua lähes minkä tahansa logistiikka- ja maksupalvelun, kuten Posti ja DHL sekä Klarna ja Paytrail. Tätä varten palveluntarjoajan tulee kuitenkin tarjota erillinen lisäosa, jonka avulla tietty maksu- tai toimitustapa saadaan käyttöön verkkokaupassa.

Tuotteet ja tilaukset

Tuotteita voidaan hallita WordPressin-hallintapaneelin Tuotteet-välilehdeltä. Uusien tuotteiden lisääminen on helppoa, ja se onnistuu samoin kuin sivuja tai artikkeleita. Yhdelle tuotteelle voidaan lisätä useita tuotemuunnelmia, jotta esimerkiksi jokaiselle eri värivaihtoehdolle ei tarvitse luoda omaa tuotettaan. Aivan kuten artikkeleissa, voidaan myös tuotteita lisätä tiettyyn kategoriaan, jolloin tuotteiden jakaminen eri tuoteryhmiin onnistuu helposti. Kategorioiden avulla tuotteet tulevat automaattisesti näkymään verkkokaupassa tietyn kategorian yhteyteen.

WooCommercella on mahdollista myydä fyysisten tuotteiden lisäksi myös ladattavia tuotteita, jotka toimitetaan asiakkaalle sähköisessä muodossa.

WooCommerce lisää automaattisesti asennuksen yhteydessä sivustolle sivut Kauppa, Kassa, Ostoskori ja Oma tili, joihin tulee automaattisesti näkymään sivun sisältö. Oletuksena Kauppa-sivulle listataan näkymään kaikki verkkokauppaan lisätyt tuotteet.

Tilausten käsittely on tehty hyvin helpoksi WooCommercessa, sillä tilausten listausnäkymässä on listattu tilauksen tila, summa, tilausnumero sekä tilaajan nimi. Tilauksia voidaan tarkastella myös suoraan esikatselussa, josta näkee nopeasti kaikki oleellisimmat tiedot tilauksesta. Tilausten käsitteleminen puolestaan onnistuu joko yksitellen tai valitsemalla useamman tilauksen kerrallaan, jolloin usea tilaus voidaan merkitä valmistuneeksi yhdellä napin painalluksella.

Verkkokaupan hinta?

Sen lisäksi, että jo valmiiksi monipuolinen WooCommerce on mahdollista räätälöidä niin ulkoasultaan kuin ominaisuuksiltaan omiin tarpeisiin sopivaksi, on se myös ratkaisuna edullinen. Verkkokaupan hinta muodostuukin verkkokauppa-alustaan liitetyistä lisäosista, maksu- ja logistiikkapalveluiden kustannuksista, verkkokaupassa käytettävästä teemasta, palvelinkustannuksista sekä kuluista, jotka tulevat verkkokaupan teknisestä toteutuksesta ja mahdollisesta ylläpidosta.

Suunnitelmissa uusi verkkokauppa?

Oletko harkinnut verkkokaupan perustamista tai kaipaako verkkokauppasi päivitystä? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan juuri sinun tarpeisiisi sopiva verkkokauppa!

Uusimmat blogit