Myynti
Tarjouspyyntö
Sijainti
Kirjoittajan kuva Kirjoittanut: Pauliina
Kategoriassa Harjoittelu /

Työharjoittelussa Mainostoimisto Lumalla

Julkaistu:

Aloitin Lumalla video- ja valokuvauksen harjoittelijana kesäkuussa 2021. Harjoittelun aikana olen kuvaamisen lisäksi päässyt kehittämään taitojani graafisen suunnittelun ja editoinnin parissa. Viimeisen puolen vuoden aikana tutuksi ovat tulleet niin mainosvideon tekeminen, erilaiset striimaustuotannot, asuntokuvaukset kuin henkilökuvien ottaminenkin.

Hain yritykseen harjoitteluun, sillä tiesin täällä olleen aiemminkin videotuotantopuolen harjoittelijoita Oulun ammattikorkeakoulusta. Etukäteen hieman epäilytti, miten sopeutuisin markkinointitoimistossa työskentelyyn, josta minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta ja mikä tuntui itseäni ajatellen lähtökohtaisesti vieraalta urapolulta. Jo ensimmäisen viikon aikana kaikki pelkoni osoittautuivat (onneksi) vääriksi ja sopeuduin erinomaisesti toimiston arkeen. Viihdyin Lumalla itse asiassa niinkin hyvin, että jatkoimme yhteistuumin harjoittelujaksoani vielä kahdella kuukaudella, enkä katunut ratkaisua päivääkään.

Avoimena pidetystä mielestä on ollut rutkasti hyötyä. On ollut kiinnostavaa päästä seuraamaan läheltä myös muun muassa nettisivujen kasaamista ja Google Ads -mainosten tekemistä, enkä varmasti kykene enää koskaan katsomaan mainoksia samalla tavalla kuin aikaisemmin.

Harjoittelu lähti mukavasti käyntiin miesten ykköspesisjoukkueen kotipelejä striimatessa ja syksymmällä keskityin enemmän mainosvideoiden kuvaamiseen ja valokuvien ottamiseen. Lisäksi pääsin seuraamaan projektien etenemistä suunnittelupalavereista lähtien aina projektin toteutuksen loppuun saakka. Näiden kokemusten myötä myös omat taitoni ovat kehittyneet.

Ohjauksen saamisesta ei ollut harjoitteluaikana puutetta. Työkavereilta sai aina tarvittaessa tukea ja omia ideoitaan pystyi rohkeasti esittämään. Ennen harjoittelun alkua tiesin video- ja valokuvaamisesta oikeastaan vain niiden alkeet, joten opittavaa on ollut rutkasti. Iso kiitos kuuluukin Tapsalle siitä, miten kärsivällisesti hän jaksoi minua ohjata. Harjoittelun aikana tunne siitä, että voisin tehdä video- ja valokuvauksesta itselleni jopa ammatin, vahvistui päivä päivältä ja uskon saaneeni tarvittavan tönäisyn sitä kohden Lumalla työskentelystä.

Meidät harjoittelijat otettiin huomioon paremmin kuin hyvin. Olemme olleet tervetulleita niin yrityksen kehittämistilaisuuksiin kuin virkistyspäiviinkin. Luman kokoisessa yrityksessä hierarkia lähes loistaa poissaolollaan ja ehkä siitäkin syystä on ollut helppoa tutustua muihin työntekijöihin. On ollut mukavaa kuulla, että omalla työllä on ollut projektin loppuun saattamisen kannalta merkitystä.

Parasta harjoittelussa on olleet ennen kaikkea loistavat työkaverit enkä usko, että olisin ilman heitä saanut ajastani täällä näinkään paljoa irti. Se onkin yksi syy, miksi olen onnellinen, että harjoittelu oli mahdollista suorittaa täysin paikan päällä toimistolla.

Lumaa voin lämpimästi suositella harkkapaikaksi kaikille, jotka haluavat oppia lisää niin video- ja valokuvauksesta kuin markkinoinnistakin ylipäätään. Luma on oivallinen, matalan kynnyksen paikka päästä tutustumaan loistavaan työporukkaan, mainostoimiston arkeen sekä haastamaan itseään.

Itse koen saaneeni täältä aimo annoksen itsevarmuutta omien taitojeni suhteen. Editoidessani olen uskaltautunut kokeilemaan villejäkin ideoita, eivätkä kaikki niistä ole suinkaan jääneet editointipöydälle notkumaan. Olen myös oppinut olemaan pelkäämättä epäonnistumisia. On välillä hyvä muistuttaa itseäänkin siitä, että harjoitteluun on tultukin oppimaan asioita eikä kaikkea voi heti osata.

Kiitos vielä koko Luman porukalle, toivon mukaan törmäilemme vielä joissain merkeissä!

Uusimmat blogit