Myynti
Tarjouspyyntö
Sijainti
Kirjoittajan kuva Kirjoittanut: Terhi Mäkinen
Kategoriassa WordPress /

WordPress-sivuston ylläpito

Julkaistu:

WordPress on maailman suosituin verkkosivualusta, ja sillä onkin melko vaivatonta rakentaa nettisivut. Vaikka sivuston kokoaminen käykin suht nopeaa, on silti tärkeää, että sivustoa ylläpidetään säännöllisesti sen julkaisun jälkeen. WordPress-sivuston ylläpitoon kuuluu useampia eri toimenpiteitä ja niillä varmistetaan sivuston toimivuus. Isona osana ylläpitoa on säännöllinen päivittäminen, tietoturva, suorituskyvyn optimointi ja sisällön ajan tasalla pitäminen. Kun sivusto on hyvin ylläpidetty ja aina ajan tasalla, voidaan myös taata se, että sivusto on käyttäjälleen vaivaton käyttää ja että se saa hakukoneiden silmissä hyvät pisteet.

Mutta miksi niitä kannattaa päivittää?

Säännöllinen WordPress-sivustojen päivittäminen on tärkeää monestakin syystä. Monesti voidaan ajatella, että sitä, mikä ei ole rikki, ei kannata korjata. Verkkosivujen kohdalla on kuitenkin tärkeää, että sivusto on ajan tasalla, eikä pääsisi tapahtumaan ongelmatilanteita. Sivustoa voidaan seurata erilaisilla analytiikkatyökaluilla, esimerkiksi Google Search Consolella, jonka avulla voidaan tarkkailla, miten sivusto suoriutuu tai havaita, jos sivustossa on näkyvyysongelmia Googlen hakukoneen silmissä. Google Analyticsillä voidaan selvittää, millaisia kävijöitä sivustolla on, onko siellä epäilyttävää liikennettä, ja onko sen puolesta tarvetta päivittää sivuston tietoturvaa. Syitä päivittämiselle ovat muun muassa:

Turvallisuus. Sivuston päivittämättömyys altistaa sivustoasi hakkereille, hyökkäyksille ja tietoturvauhkille. Siksi onkin erityisen tärkeää, että WordPress-sivusto ja siihen asennetut lisäosat päivitetään säännöllisesti. Jos sivustoa ei ole päivitetty hetkeen, on syytä ottaa varmuuskopio sivustosta ja sen tietokannasta, sillä isot muutokset versioissa saattavat aiheuttaa ongelmatilanteita sivuja päivittäessä. Pahimmassa tapauksessa sivusto voisi kaatua, kun päivityksiä ei ole tehty ajallaan.

Yhteensopivuus. Itse WordPressin alustan lisäksi on huomioitava myös lisäosien päivittäminen ja niiden yhteensopivuus WordPressin version kanssa. Näiden päivittämättä jättäminen saattaa aiheuttaa sivustolla virheitä, jotka vaikuttavat esimerkiksi sivuston ulkoasuun tai johtaa siihen, etteivät kaikki toiminnot toimi oikein. Päivittämällä sivustoa säännöllisesti voidaan varmistaa, että teeman, lisäosien ja itse WordPressin uusimmat ominaisuudet ovat aina käytössä.

Tuki. WordPressiä ja sen lisäosia pyritään päivittämään jatkuvasti, minkä avulla pyritään parantamaan muun muassa ominaisuuksia ja tietoturvaa. Lisäosat pyritään pitämään ajan tasalla uusimman WordPressin kanssa. Teknistä tukea tarjotaan yleensä kehittäjien ja yhteisön kautta, mutta ne koskevat monesti uusimpia versioita. 

Estä virheet ja kaatumiset. Yhteensopivuusogelmat ja pahimmassa tapauksessa koko sivuston kaatuminen voivat johtua vanhentuneesta WordPress-versiosta tai vanhentuneesta PHP-versiosta. On siis huomioitava, että PHP-versio tulisi päivittää, kun siitä on tullut uusi versio. WordPressin kehittämiseen on käytetty PHP:tä, joka on Hypertext Preprocessor -niminen ohjelmointikieli. PHP ei päivity niin tiuhaan kuin itse WordPress ja sen päivittäminen tapahtuukin web-hosting palvelun ylläpidon kautta.

Suorituskyky. Päivitysten mukana on monesti parannuksia sivuston suorituskykyyn. Kun sivusto on nopea ja tehokas, sen käyttö on sujuvampaa ja se saa paremman hakukonenäkyvyyden. Suorituskykyyn vaikuttaa myös webhotelli, eli se millä palveluntarjoajalla sivusto on. Kannattaakin ottaa huomioon, minkä web-hosting palvelun sivustolle valitsee.

Verkkosivuston ylläpito Mainostoimisto Lumalta?

On siis välttämätöntä ylläpitää verkkosivuja, eikä jättää niitä oman onnensa nojaan. Päivittäminen on yleensä aika vaivatonta, ja mikäli ongelmia esiintyy, sivuston voi palauttaa aina takaisin varmuuskopion kautta! Jos päivittäminen tuntuu liian vaivalloiselta tai kaipaat apua parantaaksesi sivuston näkyvyyttä ja suoriutumista, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Mikäli tarvitset apua verkkosivujen kanssa, Mainostoimisto Luma tarjoaa apua myös sivuston ylläpitoon. Ota yhteyttä ja keskustellaan tarkemmin tarpeistasi!

Uusimmat blogit