Case: Making City

3D-animaatiolla selkeyttä ja elävyyttä videotuotantoon

Asiakas: MAKING CITY -hanke (LGI Sustainable Innovation, Oulun kaupunki)
Projekti: Videotuotanto
Vuosi: 2023

Making City hankkeen logo

Asiakaspalaute

“Collaborating with Mainostoimisto Luma on our video for the EU-funded project MAKING-CITY in Oulu was a fantastic experience. Their team seamlessly adapted to our specific organizational and timing requirements, showcasing great versatility from aerial city shots to educational animations. We are very pleased with the result and their professionalism throughout the process. It truly enhanced our project.”

– Alina Giesler, communication officer, LGI Sustainable Innovation

Syksyllä 2023 tuotimme LGI:in koordinoimalle ja EU:n rahoittamalle MAKING CITY -hankkeelle esittelyvideon Oulun Kaukovainiolla toteutetuista moderneista energiaratkaisuista. Hankkeen tavoitteena on esitellä ja edistää kaupunkien energiatehokkuutta ja siirtymää hiilineutraaliin aikakauteen. Kaukovainio on yksi hankkeen pilottikohteista.

Videon tavoitteena oli esitellä aluetta kokonaisuudessaan, sekä tarkastella viiteen eri rakennukseen toteutettuja energiaratkaisuja, kuten aurinkopaneeleja ja eri lämmönlähteitä hyödyntäviä lämpöpumppuja. Videokuvan lisäksi alueen rakennusten muodostamaa kokonaisuutta haluttiin havainnollistaa 3D-animaation avulla.

kuvakerronnan keinot käyttöön monipuolisesti

3D-animaatioissa iso mahdollistaja oli Google Earth, jossa joitakin kaupunkeja on karkeasti kolmiulotteiseksi mallinnettuna – mukaan lukien Oulu. Googlen mallinnukset pystyi siirtämään 3D-mallinnusohjelma Blenderiin, jossa tarvittavat animaatiot toteutettiin Googlen mallinnuksien ja Oulun kaupungin omien materiaalien avulla.

Oma visuaalinen ideamme oli yhdistää oikeaa ilmakuvaa ja 3D-mallinnuksia niin, että 3D-kuva muuttuu oikeaksi maisemaksi ja toisin päin. Tämän onnistumiseksi oli tärkeää saada jäljennettyä 3D-kartalla “lentävän” kameran ajo mahdollisimman samanlaiseksi kuin ilmakuvaa kuvanneen droonin ajo oli ollut. “3D camera tracking”, eli vapaasti suomennettuna 3D-träkkäys onnistui hienosti ja tätä käytettiin näyttävänä visuaalisena tehokeinona kaikissa kolmessa 3D-animaatiossa.

Kohdeyleisön laajentamiseksi video haluttiin toteuttaa lisäksi kahdella kielellä: englanniksi ja suomeksi. Sisällöntuottajallemme Rikulle on kertynyt jo paljon kokemusta molemmilla kielillä spiikkaamisesta, joten laadukas kertojaääni molempiin videoihin saatiin toteutettua kätevästi.

Mainostoimisto-Luman-videosisällöntuottaja-Tapio-Lehtinen

Tutustutaan!

Onko VIDEOTUOTANTO SUUNNITTEILLA?

Jätä yhteydenottopyyntö tarjouspyyntölomakkeen kautta. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä kolmen vuorokauden sisällä.