Case: Tilaelementti

Pohjolan Tilaelementti – näyttävät kotisivut yritykselle

Modernia, uniikkia ja helppoa – nämä olivat tavoitteemme Pohjolan Tilaelementille toteuttamillamme nettisivuilla. Sivuston tarkoituksena on esitellä HetiValmis-moduulimallistoa, antaa lisätietoa yrityksestä sekä ohjata asiakas tarjouspyynnön tekemiseen. Kotisivut yritykselle toteutettiin syksyllä 2019.

1/2 Suunnittelun lähtökohta

Suunnittelun lähtökohtana oli luoda toimivat nettisivut, joilta potentiaaliset asiakkaat voivat lukea lisää tietoa yrityksestä ja moduulimallistosta. Sivuston tulisi siis pystyä esittelemään laajasti yritystä ja sen toimintaperiaatteita sekä antamaan mahdollisimman hyvä kuva myytävistä tuotteista. Helppous on yksi tärkeimmistä Pohjolan Tilaelementin arvoista ja sitä tahdottiinkin erityisesti korostaa sivustolla.

Pohjolan Tilaelementillä oli ennestään olemassa HetiValmis-logo sekä esite, joita hyödynnettiin nettisivuilla. Näin graafinen linja pysyi yhtenäisenä.

2/2 Verkkosivujen toteutus

Asiakkaan toiveena oli modernit ja selkeät nettisivut, joissa hyödynnettäisiin HetiValmis-logon punaista sävyä. Punaista päätimme käyttää sivustolla korostusvärinä, muun muassa otsikoissa, ikoneissa sekä CTA-napeissa. Punaista väriä tasapainottamaan käytimme vaalean- ja tummanharmaita sävyjä. Sivuston yleisilmeen pidimme hyvin vaaleana. Rakenteeltaan ja ilmeeltään sivustosta tehtiin yksinkertainen, jotta pääosaa näyttelisi helposti löydettävissä oleva tietosisältö.

Etusivulla esitellään HetiValmis-konsepti sekä malliston kolme moduulia. CTA-napit ohjaavat lukijaa syvemmälle sivustolle lukemaan lisää aiheesta. Moduulirakentamisen helppoutta kuvastamaan toteutimme etusivulle informatiivisen step-by-step-kuvasarjan, joka käy läpi koko prosessin. Alasivujen ilme myötäilee etusivun yksinkertaista tyyliä.

Yhteydenottopyynnön jättämisestä haluttiin tehdä helppoa ja vaivatonta, minkä vuoksi sivujen header-osa jaettiin kahteen palstaan. Ensimmäisessä palstassa on kutakin sivua kuvastava header-kuva ja toisesta palstasta löytyy nopeasti täytettävä yhteydenottolomake. Lisäksi malliston esittelysivuilla on sivun alareunassa ota yhteyttä -lomake. Kun asiakasta kannustetaan jättämään viesti lomakkeella ja se tehdään hänelle mahdollisimman helpoksi, pienenee kynnys yhteyden ottamiseen.

TILAELEMENTTI.FI