Logon suunnittelu

Aikaa kestäviä logoja

Logon suunnittelu kuuluu usein yritysilmeen toteutukseen tai uudistamiseen. Hyvä logo ja liikemerkki kestää aikaa, toimii eri medioissa, väriyhteyksissä ja eri kokoihin skaalattuna. Logoa uudistettaessa voidaan suunnittelu tehdä vanhalle tyylille uskollisena, jolloin esimerkiksi teippauksien uusimisen kanssa ei ole niin kiire.

Mainostoimisto Luma Oulussa - logon suunnittelu yritykselle, työnäytteitä suunnittelemistamme logoista

Logon suunnittelun työvaiheet

Usein logon ja mahdollisen liikemerkin suunnittelu on osa isompaa brändiuudistusta, jolloin yritysilmettä työstetään kokonaisuutena. Brändiuudistusprojektit aloitamme tavoitemäärittelyllä ja mahdollisilla ydinviestityöpajoilla, jotka tukevat myös visuaalisen ilmeen suunnittelua. Logon suunnittelu voidaan myös toteuttaa omana projektinaan.

Logon suunnittelu käynnistyy asiakkaan kanssa järjestettävällä aloituspalaverilla, joka voidaan järjestää olosuhteiden mukaan joko kasvotusten tai etänä. Palaverissa määritetään, lähdetäänkö jo olemassa olevaa logoa päivittämään vai luodaanko yritykselle kokonaan uusi logo. Asiakas voi palaverissa esittää myös muita näkemyksiään ja toiveitaan logon tyylistä, ja ne otetaan huomioon lopullisessa tuotteessa.

Palaverin jälkeen graafikkomme tekee useamman vedoksen logosta ja mahdollisesta liikemerkistä. Logot suunnitellaan aina mahdollisimman hyvin aikaa kestäviksi, mutta silti moderneiksi ja raikkaiksi. Jo heti suunnitteluvaiheessa otetaan huomioon myös se, että logo toimii kaikissa eri yhteyksissä, niin printissä, digitaalisena kuin yritystekstiileihin painettunakin.

Kun vedokset ovat valmiit, ne käydään läpi asiakkaan kanssa. Asiakas valitsee mieluisimman ja parhaiten yrityksensä brändiin sopivan vaihtoehdon, josta graafikko työstää lopullisen logoversion. Tässäkin työvaiheessa otetaan huomioon asiakkaan muutostoiveet.

Työnäytteet

Logopaketin toimitus

Logoprojektin lopputulos on viimeistelty logopaketti, jossa on eri yhteyksiin ja käyttötarkoituksiin sopivat formaatit ja versiot logosta. Paketti pitää sisällään värillisen pääversion, mustavalkoisen tumman version sekä valkoisen version tummia pohjia varten.

Logot toimitetaan seuraavissa tiedostomuodoissa: .jpg, .png, .ai, .eps, .pdf

Pyydä tarjous

Onko logon uusiminen ajankohtainen?

Jätä tarjouspyyntö lomakkeen kautta. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä kolmen arkivuorokauden sisällä. Tarjousprosessi etenee yleensä niin, että aluksi järjestetään etätapaaminen tai puhelinkeskustelu, jossa selvitetään tarpeitasi hieman tarkemmin. Tämän selvityksen pohjalta me luomme ja lähetämme tarjouksemme, ja samalla sovitaan uusi tapaaminen, jossa tarjouksen sisältö käydään yhdessä läpi.