LIIKUNTAKESKUS FUN – VIRTUAALITUNTEJA STUDIOSSA

Videotuotantojen parissa työskennellessä tulee joka projektissa vastaan aivan omanlaisiaan tilanteita ja haasteita, ja joka kerta oppii jotain uutta. Kun Oulun Talvikankaalle avautuva Liikuntakeskus FUN tilasi upouuteen virtuaalistudioonsa liikunnanohjausvideoita, pääsimme tuottamaan meille täysin uudenlaista videoformaattia. Huolellisesti suunnittelemalla, kuvaamalla ja editoimalla saimme koko projektin hienosti pakettiin ja lopputulos näyttää erinomaiselle!

Kyseessä on siis kuntosalin erillinen tila, missä asiakkaat voivat laittaa näkymään näytöltä haluamansa jumppatunnin ja kuntoilla sen mukana, mihinkä aikaan tahansa. Tarvetta oli noin kymmenelle videolle, jotka sisältäisivät esimerkiksi sisäpyöräilyä, reisi-pakara-vatsa-treeniä, joogaa sekä venyttelyä. Ohjelmien kestot olivat noin puolen tunnin luokkaa.

Olimme ottaneet studiossamme mainosvalokuvia FUNille jo aiemmin, ja videoihin toivottiin samanlaista tyyliä. Taustalle valikoitui yrityksen ilmeeseen sopiva musta tausta, josta liikunnanohjaajan ääriviivat saatiin esille selkeästi käyttämällä voimakasta takavaloa. Myöskin lattia päällystettiin mustalla kartongilla, jolloin ohjaaja erottuu mustuudesta entistä selkeämmin ja tyylikkäämmin. Raakamateriaalissa näkyvät valaisimet ohjaajan molemmilla puolilla editioitiin pois kuvasta jälkikäteen, kaikessa yksinkertaisuudessa peittämällä ne mustalla grafiikalla.

12 videota saatiin purkkiin parin päivän aikana. Itse sisällöstä ei kuvausryhmän tarvinnut vastata, vaan liikunnanohjaajat suunnittelivat tuntinsa tietysti omalla ammattitaidollaan. Puheen äänitys hoidettiin langattomasti nappimikrofonilla, joka nappaa äänet vain lähietäisyydeltä. Näin saatiin talteen ohjaajan ääni ilman, että taustalla soiva musiikki tallentui samalle ääniraidalle. Taustamusiikit lisättiin toki valmiisiin videoihin editointivaiheessa.

Jokaiseen videoon lisättiin myös tekstigrafiikkaa FUNin yritysilmeen väreillä ja fonteilla: tunnin ja ohjaajan nimi, kuntoilussa tarvittavat välineet, taustalla soivan biisin ja artistin nimi, sekä kello, josta näkee kuinka paljon tuntia on vielä jäljellä. Lisäksi sisäpyöräilyvideoihin toivottiin grafiikkaa, josta näkee pyöräilyn raskauden eri kappaleiden aikana ja että missä kohtaa tuntia ollaan menossa. Tässäkin pyrimme mahdollisimman hyvin asiakkaan omaan tyyliin istuvaan ulkoasuun, ja lopputuloksesta tuli muuhun videoon hienosti istuva, yksinkertainen mutta selkeä syketasografiikka.

Buustia yrityksesi myyntiin videotuotannolla?

Kuulisimme mielellämme lisää projektistasi! Tarjouspyynnön jättäminen ei sido sinua mihinkään.

Samankaltaisia töitä
Promilless markkinointivideo mainosvideo