Shopping Ads -mainostyypit
Julkaistu
Google Shopping Ads -mainokset ovat loistava keino markkinoida tuotteita verkossa. Jos yritykselläsi on verkkokauppa, tai vaihtoehtoisesti kivijalkamyymälä jolla on verkkokauppa, kannattaa ehdottomasti tutustua Shopping Adsien tarjoamiin mahdollisuuksiin.
Shopping Ads lyhyesti
Kun asiakas etsii netistä tuotteita, sanotaan nyt esimerkiksi ”talvikenkiä”, he voivat saada hakuunsa monia erilaisia tuloksia. Tutuimmat tulokset ovat Googlen tekstimainokset, jotka tarjoavat houkuttelevassa tekstimuodossa tietoa yrityksen myymistä tuotteista. Mainoslinkkiä painamalla asiakas pääsee yrityksen verkkokaupan sivuille, jossa hänelle tarjotaan valikoima hänen hakuaan vastaavia tuotteita – esimerkkitapauksessamme erilaisia talvikenkiä.
Shopping-mainokset voivat myös näkyä Googlen hakutuloksissa, mutta ne erottaa tekstimainoksista jo pelkän ulkonäkönsä perusteella. Shopping-mainokset näyttävät hakijalle aina kuvan tuotteesta, tuotteen hinnan, nimen sekä myyjän nimen. Shopping-mainokset tarjoavat siis paljon ostopäätökseen vaikuttavia tietoja jo heti hakuprosessin alkumetreillä. Jos siis etsisin netistä itselleni uusia talvikenkiä, voisin saada hakutuloksiini heti varteenotettavia vaihtoehtoja kuvineen ja hintoineen. Mainoksen klikkaus vie sinut suoraan verkkokauppaan kyseisen tuotteen sivulle, josta ostotapahtuman voi suorittaa. Kätevää, eikö?
Lue laajempi Shopping Ads -mainosten esittely blogistamme ”Google Shopping – Uusi tehokas mainonta verkkokaupoille”. Tässä blogissa esittelen Shopping Adsien kolme erilaista mainostyyppiä.
Eri Shopping-mainostyypit
Shopping-tuotemainos
Shopping-tuotemainokset sisältävät tuotteen kuvan, hinnan, tuotetta myyvän liikkeen nimen sekä linkin verkkokauppaan. Shopping-tuotemainokset esittelevät yksittäisiä tuotteita. Tuotemainokset voivat näkyä Google-haussa (sivun yläosassa ja hakutulosten vieressä), Googlen hakukumppaneiden sivuilla ja Google Shopping- tai Google Ostokset -sivuilla.
Oletko muuten vielä tutustunut Google Ostokset -sivuun?. Etsi tuotteita, tutustu eri yritysten tarjontaan ja siirry kätevästi suoraan haluamasi tuotteen sivulle ostoksille.
Shopping-tuotemainoksista veloitetaan klikkauskohtaisesti (CPC, ”cost per click”), eli sinua veloitetaan mainoksesta aina vain silloin, kun mainostasi klikataan.
Showcase Shopping -mainos
Showcase Shopping -mainoksissa ryhmitellään ja esitellään toisiinsa liittyviä tuotteita yhtenä kokonaisuutena. Showcase Shopping -mainokset palvelevatkin hakijaa erityisen hyvin silloin, kun he etsivät tuotteita yleisillä hakutermeillä, tiettyjen tuotteiden sijaan. Laajempia hakutermejä voisivat olla esimerkiksi ”neuleet” tai ”tietokoneet”. Näillä hakutermeillä Google Shopping voi tarjota käyttäjälle mainoksia, jotka esittelevät kattavan kokonaisuuden erilaisia hakutermejä vastaavia tuotteita.
Kun käyttäjä klikkaa Showcase Shopping -mainosta, mainos laajenee ja esittelee tuotteet, jotka vastaavat käyttäjän hakutermejä parhaiten. Yritys voi siis markkinoida yhtenä kokonaisuutena kokonaista tuoteryhmää.
Showcase Shopping -mainosten avulla on mahdollista esitellä kattavasi yritystä ja sen brändiä. Mainokset voivat näkyä Google-haussa, Googlen hakukumppaneiden sivuilla ja Google Ostokset -sivulla.
Showcase Shopping -mainosten veloituksen mittarina käytetään käyttäjän aktivoitumista, eli aktivoitumiskohtaista hintaa (CPE, ”cost per engagement”). Sinua siis veloitetaan esimerkiksi silloin, kun käyttäjä klikkaa tai laajentaa mainoksen tai katselee sitä vähintään 10 sekunnin ajan.
Tuotekuvastomainos
Tuotekuvastomainoksilla (”Local catalog ads”, tai ”LCA”) voidaan esitellä paikallisia tuotteitasi ja näin houkutella ostajia kivijalkaliikkeeseesi.
Tuotekuvastomainos on nimensä mukaisesti digitaalinen mainostuotekuvasto, joka korostaa kauppakohtaisia tuotteita, kaupan tietoja ja tuotteiden hintoja. Paikallisten tuotteiden mainosten syöte mahdollistaa, että voit esimerkiksi korostaa kivijalkaliikkeesi tietoja sekä myytävien tuotteiden saatavuutta.
Tuotekuvastomainokset tuovat tuotteidesi mainokset näyttävästi ja dynaamisesti esille kaikkialla internetissä ja sovelluksissa.
Jos hyödynnät markkinoinnissasi printtiä, kuten flyereita ja kuvastoja, voit käyttää samoja tekstejä ja kuvia sekä tuotevalikoimaasi myös tuotekuvastomainoksissasi. Tuotekuvastomainokset sopivatkin hyvin perinteisen printtimainoskampanjan kumppaniksi.
Voisit siis esimerkiksi markkinoida tuotekuvastomainoksella kivijalkaliikkeessäsi myynnissä olevia tuotteita (vaikkapa lumikenkiä) ja markkinoida niitä käyttäjille, jotka etsivät kyseistä tuotetta tai niitä myyviä liikkeitä verkosta.
Tuotekuvastomainokset näkyvät laajasti Googlen Display-verkostossa, joka kattaa jopa yli kolme miljoonaa sivustoa ja sovellusta.
Tuotekuvastomainoksissa käytetään myös aktivoitumiskohtaista hintaa (CPE), eli mainoksesta veloitetaan, kun käyttäjä klikkaa itsensä mainoksesta mainostajan sivuille, napauttaa lisätietoja yksittäisestä tuotteesta tai vierittää yli puolet mainoksesta.
—
Huomaa, että kaikki nämä mainostyypit eivät ole (vielä) Suomen markkinoijien käytettävissä. On mahdollista, että kaikki vaihtoehdot tulevat jossakin vaiheessa myös suomalaisten yritysten käyttöön.
Jos yrityksesi markkinoi jossain muussa maassa kuin Suomessa, voi olla, että pystyt hyödyntämään useampia mainosvaihtoehtoja. Tarkemman listan maista, joissa Shopping-mainokset ovat käytössä löydät Googlen omilta sivuilta.
Vaikka kaikki kolme mainostyyppiä eivät olisikaan tällä hetkellä käytössä Suomessa, näkisin kuitenkin, että näistä eri mainosvaihtoehdoista ja niiden tuomista mahdollisuuksista kannattaa olla tietoinen, jotta niiden tuomiin mahdollisuuksiin pystyy heti tilaisuuden tultua tarttumaan.
—
Seuraavassa Google Shopping Adsia käsittelevässä blogissa lähdemme käymään läpi Shopping-kampanjan luomista käytännössä. Jos kiinnostuit Shopping Ads-mainoksista, tai sinulla on muita markkinoinnin tarpeita, ota meihin rohkeasti yhteyttä!
Ota yhteyttä
Voimmeko olla avuksi?
Jätä tarjouspyyntö lomakkeen kautta. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä kolmen arkivuorokauden sisällä.